Samotná svatební hostina – svatební menu

Svatební občerstvení je velmi důležitá věc, kterou vlastně začíná svatební hostina. S danou restaurací se můžeme domluvit, zda zajišťuje veškeré jídlo, alkoholické a nealkoholické nápoje, slavnostní tabuli a servis. Některé restaurační zařízení pak na požádání dodají i dorty, cukrovinky, jednohubky a rauty, jakož i květinovou výzdobu. Snoubenci pak mohou dohodnout jak oběd, tak večerní rauty, povolený nápojový lístek. Mohou se přizpůsobit jak vegetariánské dietě, tak jiným formám zdravé výživy, většinou chtějí informovat týden až dva před stanoveným termínem svatby.
Po příjezdu snoubenců zajišťuje personál restaurace svatební tradici v podobě rozbití talíře.

A jaký je vhodný jídelní lístek? Jako vzor mohou posloužit následující typická svatební menu.

Přípitek a předkrm

Jako přípitek je vhodný Cinzano bianco, Cinzano rosso, či Martini dry s olivou.
Předkrmem může být šunková rolka s křenovou šlehačkou a banketkou nebo můžeme zvolit lehký kuřecí salát v grapefruitu opět s banketkou či broskev plněnou krabím salátem.

Slavnostní oběd

Slavnostním oběd tak můžeme zahájit hovězím vývarem s játrovými knedlíčky a dlouhými nudlemi či chřestovým krémem, který v poslední době získává na oblibě, jakož i jemný žampionový krém.
Hlavním chodem může být domácí svíčková na smetaně s karlovarským či houskovým knedlíkem s brusinkami. Oblíbené jsou i vepřové panenky přelité výpekem a šunkou se žampiony. Určitě svatební hosté nepohrdnou ani prsíčky z divoké kachny a restovanou zeleninou s dýňovými semínky.

Dezerty

Sladký čokoládový fondant obohacený ovocem a zmrzlinou je vhodný pro ty, kteří milují čokoládové speciality. Kdo dává přednost jemnějším chutím, zvolí vanilkové brülé s jahodovým tartarem, balsamicem a kokosovým parfaitem. Osvěžením jsou pak i čerstvé jahody s mascarpone a rebarborou servírované spolu s čokoládovou zmrzlinou. Děti ocení tvarohový pečený dort s arašídy a meruňkami.

Večerní pohoštění

Oblibu získaly rauty s teplým bufetem. Nabídku tvoří sýrové kuličky obalované, kaviárové vejce, sýrové řezy z Mozzarelly, prokládané plátky rajčat, olivovým olejem bazalkou a olivami.

Delikatesou je pak parmská šunka s medovým melounem, hoblinkami parmazánu a zakápnuté olivovým olejem. Svatební hosté se těší na vepřové a kuřecí mini řízečky, bramboráčky a mísu norského uzeného lososa s koprovou omáčkou.

Čerstvě zasnoubená?

Gratulujeme k velkému životnímu okamžiku. Určitě už máte v hlavě představu, jak by měl váš den „D“ vypadat.

Máme pro vás 20 tipů, jak okořenit svatbu, aby se z ní stala událost, na kterou budete ty i všichni hosté ještě dlouhé roky vzpomínat.

Pošlete odkaz na článek přátelům