Růžovo-oranžová sladká svatební inspirace
Dnes vám přinášíme inspiraci v podobě růžovo-oranžových sladkostí.
Vynikající jablka máčená v karamelu, sušenky z bílé čokolády zdobené sušenými jahodami a kandovaným ovocem. Patrový dort s oranžovou stuhou z fondánu nebo muffiny zdobené vysokou vrstvou šlehané světle růžové pěny. I tak může vypadat vaše sladké svatební menu na slavnostní tabuli.
Jablka v karamelu si můžete pomocí našeho receptu připravit i sami doma, a to nejen pro potřeby vaší svatby.

Růžovo-oranžová sladká svatební inspirace
Jablka v karamelu
Recept na jablka v karamelu, tedy pochoutku která je vyobrazena na prvních dvou horních snímcích.
Co budete potřebovat?
6-8 kusů menších jablek
400g třtinového cukru
máslo
špejle
Jablka umyjte a nechte je pořádně oschnout, případně je utřete do sucha.
Do středu každého jablka zapíchněte špejli, kterou zkraťte na délku, která vám vyhovuje.
Špejle bude sloužit jako držátko při namáčení do karamelu, zároveň jí můžete nazdobit třeba tak, jak to vidíte na obrázku výše.
Do menšího hrnce dejte vařit cca 200ml vody, do které nasypte všechen třtinový cukr.
Celou směs vařte do doby, než zkaramelizuje (cca 10 minut). Jakmile směs zkaramelizuje, rendlík sundejte z plotýnky a začněte do karamelu namáčet jablka.
Namočená jablka nechte vychladnout na tácu pomazaném máslem. Pokud chcete ušetřit nádobí, můžete tác vyložit alobalem, který předtím pomažte máslem, aby se jablka nepřichytila.

Sladká jablka v karamelu
Někdo má rád jablka posypaná cukrářskou posypkou nebo ořechy, fantazii se meze rozhodně nekladou a tuto volbu necháme pouze na vaší tvořivosti. Zhruba za 10 minut, nebo po úplném zchladnutí, můžete jablka začít konzumovat :-).
Komentáře (0)